8 Snabba till Robbo

Intervjuer2013-12-06

1, Hur startade ditt fiskeintresse vilket är ditt första fiskeminne?
Mitt första fiskeminne är fiske med pappa efter torsk under broarna i Bohuslän. Han hade köpt en ”måsen” flytväst från sportfiskarna som jag faktiskt fortfarande har kvar här hemma. Sedan var ju musik mitt stora intresse under många år så jag kom tillbaka till fisket väldigt sent. Men det kom tillbaka med besked. Jag läste allt som gick att komma över och fördjupade mig nåt oerhört.

2, Berätta lite om dig själv! 
Jag är en gift trebarnsfar på närmare 40 år som har jobbat med lite olika saker, men den gemensamma nämnaren är väl att det mestadels är ”kreativa” yrken såsom musiker och fotograf.

Jag är delägare i Miekofishing från 1 December och det är stor men rolig utmaning. Jag är även lite involverad i NyttFiske som ni kanske hört talas om.

3, Beskriv ditt eget fiske! 
Mitt fiske är ingen hobby eller livstil, det är en sjukdom. Jag letade väldigt tidigt efter fiske utanför Sveriges gränser och drog då slutsatsen att vi låg ljusår efter omvärlden i tekniker och utrustning. Jag kunde inte förstå varför nyheterna inte kom hit. Jag köpte på ebay och provade olika tackel och utrustningar. Jag är fortfarande likadan. Jag har mycket kontakter i både Japan och USA där man får reda på det senaste och heta på scenen. Jag är väldigt intresserad av hela Tackle Trade marknaden. Trend-sniffer skulle man kunna kalla det :)  Jag håller på med fiske dygnet runt hela året runt och har en otrolig koll på marknaden.

Jag gillar allt fiske. Jag riktar inte mitt fiske mot endast en art. Om jag måste välja så skulle det vara … hmmm... Abborre i söt/bräckt-vatten och de flesta saltvattens arter. 

Jag måste dock tillägga att jag är en Professionell underhållare/entreprenör/fotograf/grafiker/PR snubbe inom fiske, som fiskar löjligt ofta och inte en Sportfiskare till yrket som håller på med underhållning/entreprenör/fotografi/grafisk utformning och marknadsföring vid sidan om :)

Det finns mängder av helt grymma sportfiskare i Sverige som fiskar cirklar runt mig och det är de som jag genom NyttFiske etc vill ta fram. Att jag hamnade framför kameran var en ren slump. Jag har fått mycket bra och stor fisk, det skall jag inte sticka under stol med, men ofta är dessa fångade när jag fiskat med folk vid inspelningstillfällen eller vid provfisken. Dessa känns inte som "mina", därför lägger jag inte ut så mycket fångstbilder. De flesta fångstbilder jag lägger ut är nästan enbart när det är fisk som fångats vid privat fiske. En som varit med mycket de senaste åren är Fredrik Aremyr. Det är tack vare honom jag måste ha keps. Han har nämligen tjatat hål i huvudet på mig.

4, Berätta om ditt bästa fiskeminne! 
New York. Urbant fiske från piren i Battery Park när solen gick upp och långsamt lös upp frihetsgudinnan till hon fullkomligt badade i ljus. Där stod jag med en latte och en bagel och bara njöt! Det är och förblir något jag ofta ser tillbaka på. När min son fick sin första gädda är ett annat. Den glädjen jag såg i honom då och hörde i hans skratt påminner mig om varför jag gör det här. 

5, Favoritvatten? 
Det otroligt fiskrika Barents hav, Mjörn, Sävelången, Baltic sea, Lake Okeechobee, new River i Florida hmmm lite beroende på vad jag riktar mig mot. Många favoriter! 

6, Favoritbete som du inte klarar dig utan? 
Ett Jerk Freddy från Illex. Det designades utav en herre som heter Hiroshi Takahashi, som ingick i en grupp betesutvecklare i Frankrike. Det var bl a Seiji Kato från Jackall Lures och Frederic Jullian som ingick i denna grupp. Hiroshi jobbar numera för Rapala. En utomordentligt duktig kille. Där kom jag av mig lite. Jerk Freddy är mitt absoluta favoritbete ! 

7, Ditt bästa fisketips? 
Var inte rädd för att prova nya saker, tekniker m.m. 

8, Har du något fiske du drömmer om?
Jag har haft turen att få prova på många av de fisken jag drömt om. Men jag skulle verkligen vilja drilla en riktigt stor tonfisk. Det är nog det jag drömmer om mest.

Vi tackar Robber för intervjun och önskar honom lycka till med showen som vi kommer att följa med stor spänning.

Publicerat av: Tommy Lönnebacke

Intervjuer

RSS-flöde
EcoFish
Annons
Havsfiskeresor till Norge: www.NordNatur.se