Orvis Hydros HD Bank Shot

Flugfiske2015-06-09

Att hitta den rätta fluglinan för just ditt fiske är inte alltid lätt, då alla man frågar har åskikter och olika infallsvinklar. Nu tror jag att jag äntligen funnit den perfekta linan för min typ av fiske.

Jag har testat en av årets nyheter ifrån Orvis. Hydros HD Bank Shot.

Mitt flugfiske består till största delen av två olika öringfisken. Den första delen är fisket i Västerdalälvens strömmande partier och pooler. Där är det oftast underhandskastande som gäller. När skymningen kommer vill jag kunna använda mig av lite större streamers, när de riktigt stora börjar att röra på sig ur de djupare delarna av älven. Hydros HD Bank Shot fixar detta fiske med elegans. Den korta klumpen och den glatta yta gör linan riktigt lättfiskad.

Mitt andra flugfiske är ur kajaken i sjöarna i dala skogarna. Eftersom jag sitter ned större delen av tiden för att hålla en låg profil så är det mycket enklare att bara behöva mata ut ett par torrkast innan jag skjuter iväg och ser linan glida ut igenom ringarna. De kommande veckorna skall jag fiska sjösandslände surplande stora öringar ur fiskekajaken och med denna lina som har en kortare klump så kan jag snabbare skjuta prick på de vakande skönheterna.

De nya HD linorna har ett nytt hi-tec dubbelmönstrat huvud med diamantmönster i spetsen och ett mer urgröpt mönster lägre bak för ökad hållbarhet, enklare att lyfta, mindre slack, enklare att menda och bättre skjutförmåga. Noggrant byggda med egenskaper som hjälper till vid kast och presentation, med IS – integreated slickness, högpresterande taperingar, genomtänkt färgsättning och svetsade öglor – Har inbyggd ögla som gör det enklare att byta tafs. IS – Integreated slickness ger extra fart åt linan. Med indikering på linan så att man kan hålla koll på vad man har på rullen. WF FLYTANDE 27 meter. Klasser 5-9. Tvåfärgad dark willow med orange runningline. Pris 1099 kr.

 

Publicerat av: Tommy Lönnebacke

Flugfiske

RSS-flöde
Annons
EcoFish
Havsfiskeresor till Norge: www.NordNatur.se