Foton: Roy Ridbäck och Stinger Production

Rapport från Jackson Kayak Fishing Open

Fisketävlingar2014-11-09

En tvådagars kajakfisketävling efter gädda på Blekingekusten. Med spännande seminarier och deltagande från 5 olika nationer blev detta en mycket lyckad tillställning.

Naturligtvis var Joel "Världsmästarn" Abrahamsson på plats för att berätta om sin episka fight med rekordfisken. Vi fick naturligvis se den spännade filmen ifrån denna redan klassiska fångst.

RAM som har alla typer av fästen som någonsin kan behövas till kajaken, båten eller något som över huvudtaget rör på sig fans på plats för att visa sina praktiska lösningar för oss kajakfiskare. RAM hade bidragit med ett brett utbud av produkter till prisbordet och Jackson Kayaks med en sprillans ny kajak som lottades ut ibland deltagarna.

Tävlings reglerna var enkla. Två gäddor över 80 cm fick anmälas per tävlingsdag och den som hade de två längsta fiskarna sammanlagt korades som vinnare. Nu var det inte bara att hämta dessa 80 cm´s fiskar. Alla deltagare fick fisk men det var få som lyckade med konststycket att nå upp till det magiska 80-strecket. Själv lyckades jag landa 7 gäddor varav 3 över 70 cm, men ingen som kvalificerades till tävlingen. Under söndagen blåste det ordentiligt och det börjar bli en riktig sport att ta sig ut ibland vågorna på öppet vatten.    

Hälften av deltagarna kom från utlandet och de uppskattde verkligen fisket även om förhållandena inte var ultimata. Totalt sett var detta en mycket trevlig helg och jag är rätt säker på att deltagarantalet kommer vara betydligt större nästa år. Själv kommer jag att stå först i kön och anmäla mig.                                  

 

 

Publicerat av: Tommy Lönnebacke

Fisketävlingar

RSS-flöde
EcoFish
Annons
Annons